Hvor kommer kjøttkakene fra? Hvorfor spiser vi poteter til middag? Hva skjedde med frikasseen? Hva er spesielt med rakfisken? Er trøndersodden trøndersk? Hvilke er "de sju slaga"? Hvorfor spiser de saueføtter på Jæren? Er gammelosten virkelig gammel? Hvorfor kom lutefisken og fårikålen så sent til Norge? Har flatbrødet alltid vært flatt? Lager franskmennene fattigmann? Hva er dravle, gomme, suss og finker? Henry Notaker har gått gjennom hundrevis av beretninger fra hele landet, og folk forteller om bondebryllup og julemiddag, husmannskost og herregårdsmat. Dette er historien bak de norske matrettene, hvor gamle der er, hvor de kommer fra, hvordan de endrer seg. Det er historien om overgangen fra et bondesamfunn til et moderne industrisamfunn, sett fra en side som sjelden vektlegges i historiske verker.
Hvor kommer kjøttkakene fra? Hvorfor spiser vi poteter til middag? Hva skjedde med frikasseen? Hva er spesielt med rakfisken? Er trøndersodden trøndersk? Hvilke er ? Hvorfor spiser de saueføtter på Jæren? Er gammelosten virkelig gammel? Hvorfor kom lutefisken og fårikålen så sent til Norge? Har flatbrødet alltid vært flatt? Lager franskmennene fattigmann? Hva er dravle, gomme, suss og finker?
Henry Notaker har gått gjennom hundrevis av beretninger fra hele landet, og folk forteller om bondebryllup og julemiddag, husmannskost og herregårdsmat. Dette er historien bak de norske matrettene, hvor gamle der er, hvor de kommer fra, hvordan de endrer seg. Det er historien om overgangen fra et bondesamfunn til et moderne industrisamfunn, sett fra en side som sjelden vektlegges i historiske verker.
av Karen Dorothea Bang (av Karen Dorothea Bang ; forord og mathistoriske kommentarer ved Henry Notaker ; praktiske råd og ett)
Bok utgitt 1991
Ledig Ledig eksemplar er ikke til utlån. Ventetid må påberegnes ved bestilling.
(Avd.: Hovedbibl. magasin v - hentes av ansatte - Plassering: Lokalsamling bevaring 641.5 BAN) Ikke til utlån
Les e-bokHusk denne