Forlaget skriver om denne boka:
En pietist med brennevinsoppskrifter, en snobbekokk som laget suppekjøkken for sultende, en astrolog med greie på desserter og syltetøy.
Kokebokhistorien er full av overraskelser, for det er ikke bare profesjonelle kokker som har gitt råd om tilberedelse av mat. Forfatteren Alexandre Dumas, pedagogen Catharine Beecher, eventyrforelleren Asbjørnsen, kunsthistorikeren Rumohr, bankmannen Artusi, astrologen Nostradamus og poeten Marinetti har utgitt kokebøker som er blitt klassikere. Men naturligvis har også yrkeskokker røpet sine hemmeligheter: kongelige kokker og pavelige kokker, kokker i restauranter og i private hjem, mannlige kokker og kvinnelige kokker.
Henry Notaker har valgt ut femti berømte kokebøker fra historien, de spenner over et tidsrom på 2000 år og er skrevet på 17 forskjellige språk. Foruten prøver på oppskriftene, får vi bakgrunnsstoff om kulturelle forhold og forfatternes biografi. Men fordi denne tradisjonsrike og undervurderte litteraturen inneholder så mange merkverdigheter og uventede ingredienser, er det først og fremst blitt en spennende og underholdende bok. Med Alle tiders kokebøker følger Henry Notaker opp suksessen fra 196, Gastronomi- til bords med historien, som nå er kommet både i svensk og dansk utgave.
av Karen Dorothea Bang (av Karen Dorothea Bang ; forord og mathistoriske kommentarer ved Henry Notaker ; praktiske råd og ett)
Bok utgitt 1991
Ledig Ledig eksemplar er ikke til utlån. Ventetid må påberegnes ved bestilling.
(Avd.: Hovedbibl. magasin v - hentes av ansatte - Plassering: Lokalsamling bevaring 641.5 BAN) Ikke til utlån
Les e-bokHusk denne