Jeg har en enorm bunke kokebøker, og det morsomste er å lage ting jeg aldri har laget før.
Det jeg ikke synes er fullt så morsomt, er kokebøker som er totalt ubegripelige. Kokebøker som
får meg til å føle meg dum. Selvsagt finnes det kokebøker på markedet som er så enkle at selv en
komplett tomsing kan klare å følge dem, men der er jo ofte problemet at maten er dørgende kjedelig.
Jeg har ikke noe behov for en inn med teskje forklaring å hvordan man lager kjøttpudding.
Norges muligens trøtteste middagsrett. Jeg vil ha det inn med sølvskje. Jeg vil ha fantastisk mat gjort
forståelig. Jeg hadde lyst til å lære noen få av alle de tingene Eyvind Hellstrøm kan. Bagatelle i Oslo er
den eneste restauranten i Norge med to stjerner i Guide Michelin, og Eyvind er mannen bak restauranten.
Alle oppskriftene i denne boken er det Eyvind som har komponert, jeg har listet meg rundt han og skrevet
ned det han har gjort, og så har jeg dratt hjem til mitt eget kjøkken og laget alle rettene en gang til for å
forsikre meg om at notatene stemte.Jeg har stilt en rekke dumme spørsmål og noen ganske gode, vi har ledd mye og jeg har lært masse. Jeg håper denne boken får deg også til å le, og selvfølgelig til å lære.