Bjørn Ransve (f. 1944) er en av de største kunstnerne i etterkrigstiden i Norge. Ingen annen nålevende norsk kunstner har som Ransve dyrket både det abstrakte og det figurative til mesterskap, og briljert både som tegner, grafiker og maler. I Det endelige bildet snakker Bjørn Ransve for første gang ut om liv, kunst og karriere, i samtale med Alf van der Hagen. Allerede etter debuten i 1968 fremsto Ransve som et eget talent i norsk kunstliv. Anseelsen økte utover 1970- og 80-tallet i takt med nye slående arbeider i forskjellige stilarter. I år 2000 fylte Ransve hele Museet for samtidskunst med en gigantisk retrospektiv utstilling: Det var en av de største utstillingene av én kunstner i hele museets historie. I de drøye to tiårene som har gått siden, har Bjørn Ransve holdt en lavere profil. Men hele tiden har han produsert nye verker, og statusen hans blant samlere og kritikere har fortsatt å øke. I samtale med Alf van der Hagen gir Ransve et enestående innblikk både i eget liv og i det norske kunstfeltets forandringer fra 1960-tallet og frem til i dag. Samtidig reflekterer han over utviklingen av sin egen kunst, fra de første ungdomsarbeidene frem til den sene periodens intense jakt på «det endelige bildet»: Verket som kan forene de mange spenningene i Bjørn Ransves store og mangfoldige kunstnerskap.
Bjørn Ransve (f. 1944) er en av de største kunstnerne i etterkrigstiden i Norge. Ingen annen nålevende norsk kunstner har som Ransve dyrket både det abstrakte og det figurative til mesterskap, og briljert både som tegner, grafiker og maler. I Det endelige bildet snakker Bjørn Ransve for første gang ut om liv, kunst og karriere.
Allerede ved debuten i 1968 fremsto Ransve som et eget talent i norsk kunstliv. Anseelsen økte de neste tiårene i takt med nye slående arbeider i forskjellige stilarter. I år 2000 fylte Ransve hele Museet for samtidskunst med en gigantisk retrospektiv utstilling: Det var en av de største utstillingene av én kunstner i hele museets historie. I årene etter har han holdt en lavere profil, men hele tiden har han produsert nye verker, og statusen hans blant samlere og kritikere har fortsatt å øke. I samtale med Alf van der Hagen gir Ransve et enestående innblikk både i eget liv og i det norske kunstfeltets forandringer fra 1960-tallet og frem til i dag. Samtidig reflekterer han over utviklingen av sin egen kunst, fra de første ungdomsarbeidene frem til den sene periodens intense jakt på «det endelige bildet»: Verket som kan forene de mange spenningene i Bjørn Ransves store og mangfoldige kunstnerskap.
Siden 1990-tallet har Alf van der Hagen markert seg som en unik samtalepartner i norsk litteratur. Med Dag Solstad. Uskrevne memoarer (2013) og Kjell Askildsen. Et liv (2014) utviklet van der Hagen «samtalememoarer» til en helt egen sjanger i bokform, en sjanger han siden har videreført i flere kritikerroste utgivelser, blant annet Sonja. Samtaler med Dronningen (2021).
Ledig Ledig eksemplar er ikke til utlån. Ventetid må påberegnes ved bestilling.
(Avd.: Hovedbibl. magasin v - hentes av ansatte - Plassering: Lokalsamling bevaring 921 HAG) Ikke til utlån
Husk denne