Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
[2021] . - Bok . - 254 sider
Nynorsk
Sjanger:
Opplysninger:
Margit Dale frå TV 2-seriane Fjellmat og Kystmat har gjennom naturleg veremåte og jordnær matformidling blitt svært populær. Matbloggen margitdale.no har fått ein stor følgjarskare, og etter to kokebøker saman med Trond Moi og Rune Andersen er ho klar med si første på eiga hand. I boka presenterer ho over 80 oppskrifter i spennet mellom tradisjon og fornying, og vi følgjer henne frå sjø til hei på jakt etter gode råvarer og matopplevingar. Ho har laga ei bok som sprudlar av mat- og livsglede, og som samtidig kjem med viktige innspel i ei tid der berekraft og miljøperspektiv blir knytt sterkare og sterkare til maten me et kvar dag. Margits oppvekst i Setesdal var prega av gamle mattradisjonar og nærleik til naturen. Dette har lagt grunnlaget for ein matfilosofi som byggjer på kortreiste råvarer, reine smakar og matglede. Margit seier det slik: «Ta deg ein tur i skogen, på fjellet eller ut på sjøen saman med familie eller gode vener. Jakt, plukk, sank, fisk og ta det med heim. Lag god mat frå botnen av, og gled deg over maten saman med hyggjelege folk. Skap smakar og augneblinkar som du alltid vil minnast. La maten få ein verdi i livet ditt - eg er sikker på at du ikkje vil angre!»
Hylleplass:
641.5 DAL
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Hovedbiblioteket, voksen, 2. etasje FagbøkerPå hylla
Hovedbiblioteket, voksen, 3. etasje LokalsamlingPå hylla
Hovedbibl. magasin v - hentes av ansatte Lokalsamling bevaringIkke til utlån
Vågsbygd, voksne Mat og drikkePå hylla
Tangvall, voksne FagbøkerPå hylla
Nodeland, voksne Mat og drikkePå hylla
I denne boka oppfordrar Margit Dale, kjend frå TV og frå matbloggen margitdale.no lesarane til å lage mat frå botnen. Oppveksten i Setesdal var prega av gamle mattradisjonar og nærleik til nærturen, og ho oppfordrar til jakt og fiske, sanking og plukking. I boka presenterer ho over 80 oppskrifter i spennet mellom tradisjon og fornying. Omtalen er utarbeidd av BS.

Heimelaga : oppskrifter og kvardagslykke frå Margits kjøkken


av Margit Dale (Margit Dale, Frode Verpe ; fotografier av Erik Ruud)
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Hovedbiblioteket, voksen, 2. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5 DAL)
Bestill Husk denne

Rune & Margit & Moi : i Setesdals kulinariske skattkammer


av Jan Hedenstad
Bok utgitt 2015
Ledig (Avd.: Hovedbiblioteket, voksen, 3. etasje - Plassering: Lokalsamling q 641.5948313 HED)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Heimelaga : oppskrifter og kvar
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom