*0010431604
*003NO-LaBS
*00520211108192220.0
*007t
*008061026b2006 xx e 0 nob d
*009 nam 22002291
*019 $bl
*020 $a82-03-23406-2$qib.$cNkr 349.00
*020 $a978-82-03-23406-4
*035 $a(NO-LaBS)909271(bibid)
*0827 $a394.109481
*0827 $a641.59481
*090 $bq$c394.109481$dNOT
*1001 $aNotaker, Henry$d1941-$6(NO-LaBS)431604-1$_10155100
*24510$aMat og måltid$cHenry Notaker
*260 $aOslo$bAschehoug$c2006
*300 $a149 s.$bkol. ill.
*336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bn.$0(NO-LaBS)431604-1
*4901 $aNorske røtter
*5058 $aHar bibliografi, innholdsfortegnelse, noter, register. Illustrert.
*5208 $aHvor kommer kjøttkakene fra? Hvorfor spiser vi poteter til middag? Hva skjedde med frikasseen? Hva er spesielt med rakfisken? Er trøndersodden trøndersk? Hvilke er "de sju slaga"? Hvorfor spiser de saueføtter på Jæren? Er gammelosten virkelig gammel? Hvorfor kom lutefisken og fårikålen så sent til Norge? Har flatbrødet alltid vært flatt? Lager franskmennene fattigmann? Hva er dravle, gomme, suss og finker? Henry Notaker har gått gjennom hundrevis av beretninger fra hele landet, og folk forteller om bondebryllup og julemiddag, husmannskost og herregårdsmat. Dette er historien bak de norske matrettene, hvor gamle der er, hvor de kommer fra, hvordan de endrer seg. Det er historien om overgangen fra et bondesamfunn til et moderne industrisamfunn, sett fra en side som sjelden vektlegges i historiske verker.
*65007$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nob$_41051600
*65007$aMat og drikke$2Bokbasen AS$9nob$_41081300
*65007$aSkikker$2Bokbasen AS$9nob$_41328000
*651 7$aNorge$2Bokbasen AS$9nob$_41050300
*655 7$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nob$2Bokbasen AS$_42829300
*690 $aMatkultur
*690 $aSkikker
*690 $aTradisjoner
*830 0$aNorske røtter$_16410700
^