Forlaget skriver om denne boka:
Ifølge gammel tradisjon skulle alt det beste av god mat og drikke i rikelige mengder serveres til jul. I Julemat kommer Ingrid Espelid Hovig med oppskrifter både på de gode, gamle tradisjonsrike julerettene og på retter som er kommet til i senere tid.
Om vi ikke baker alle "sju" eller "tolv slag", er julebaksten kanskje det vi først og fremst tenker på i den travle førjulstiden, og når lukten av nystekte småkaker brer seg i huset, vet vi med sikkerhet at det snart er jul!
Fisk har lang tradisjon som julekveldsmat, og fremdeles står det fisk på menyen i mange hjem. Svineribbe med knasende sprø svor og pinnekjøtt har hittil vært de store favorittene når det gjelder kjøtt til julemiddagen, mens kalkun er av nyere dato. Men ryper og reinsdyrstek med fyldig fløtesaus og saftig svinestek med epler og svisker er også en gammel tradisjon.
Mektige kremdesserter er nok juledessert fremfor noe. I Julemat er det også mange andre gode desserter å velge blant!
Julefrokosten er for mange det aller hyggeligste måltidet i hele julen, og gode retter til julens koldtbord har fått rikelig plass i boken. Det samme har oppskrifter på juleknask og godt å drikke.