Hopp over navigasjon
Kristiansand folkebibliotek
Hjemmeside
Søk
Mine Lån
Min profil
Kontakt oss
Kontaktdetaljer
Kontaktskjema
Forslagsskjema
Mer...
Avansert søk
Flere søkemetoder...
Søk i alfabetisk liste over søkeord
Kommandosøk (CCL)
Kikkhullet
Mobil-nettsider / webapp
Interesser
Huskeliste
Historikk
Mine stjernekast
Lukk meny
Lånernummer
PIN-kode
Vis
Glemt PIN?
Ny låner?
Forbli pålogget
Kristiansand folkebibliotek
Søkefelt
X
Avgrens
Medietyper
Bok
Film
CD
Lydbok
E-bok
Språkkurs
Søk bare etter
Tittel
Person
Emne
Beregnet på
Barn
Ungdom
Voksen
Vis kun ledige titler
Flere valg (År, Språk, m.fl)
Utgivelsesår
Fra
til
Språk
Velg språk
Afrikaans
Albansk
Amharisk
Arabisk
Armensk
Bengali
Bokmål
Bosnisk
Bulgarsk
Burmesisk
Dansk
Dari
Dinka
Engelsk
Eskimo
Esperanto
Estisk
Farsi
Finsk
Flamsk
Flerspråklig
Fransk
Færøysk
Georgisk
Gresk, klassisk
Gresk, moderne
Hebraisk
Hindi
Inarisamisk
Indonesisk
Ingen
Irsk
Islandsk
Italiensk
Japansk
Katalansk
Kinesisk
Kinyarwanda
Koreansk
Kroatisk
Kurdisk
Kurmanji
Kvensk
Latin
Latvisk
Litauisk
Lulesamisk
Mongolsk
Montenegrinsk
Nederlandsk
Nepalesisk
Nordsamisk
Norrøn
Norsk
Nynorsk
Oromo
Panjabi
Pashto
Polsk
Portugisisk
Romani
Rumensk
Russisk
Samisk (andre)
Serbisk
Slovakisk
Slovensk
Somalisk
Sorani
Spansk
Språk ikke angitt
Svensk
Swahili
Sørsamisk
Tagalog
Tamil
Telugu
Thai
Tigrinja
Tsjekkisk
Tyrkisk
Tysk
Ukrainsk
Ungarsk
Urdu
Uten språklig innhold
Vietnamesisk
Walisisk
Må også inneholde:
Nytt søk
Avansert søk
Andre søkemetoder
Avansert søk
Søk i alfabetisk liste over søkeord
Kommandosøk (CCL)
Kikkhullet
Søk med mobilen
Katalogpost
*0010590136 *003NO-LaBS *00520211108192246.0 *007t *008170504s2017 no er 0 nob d *009 nam 22002051 *019 $bl *020 $a978-82-8314-163-4$qib. *0243 $a9788283141634 *035 $a(NO-LaBS)11377728(bibid) *035 $a(NO-OsBAS)150271178 *040 $bnor *0820 $a641.59495$223/nor$qNO-OsBAS *090 $bq$c641.59495$dMET *24500$aMetochis kjøkken$b- Med røtter i antikken$cKnut Bry (foto) ; Kari Grødum ... [et al.] ; oppskrifter ved Evdokia Kouni, Nelly Maragou, Medie Meyer *260 $a[Kristiansand]$bPortal$c2017 *300 $a303 s.$bill. *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *5208 $aI den nye kokeboka fra Metochi har inspirasjonen vært de lange linjene i historien om middelhavsmat, spesielt på den greske øya Lesbos. Det grunnleggende prinsippet har vært å presentere retter fra det lokale greske kjøkken i dag som alle har ingredienser med røtter i antikken. I litteratur, mosaikker og annen kunst fra antikken omtales og avbildes oliven, salt og vann, fisk og sjømat, urter, korn, vin, grønnsaker og belgfrukter, kjøtt, fjærkre og egg, ost, frukt, bær, nøtter og honning. Og det er nettopp disse ingrediensene kapitlene i kokeboka er inndelt etter. Alle oppskriftene kommer fra kokkene på Metochi, og selv om oppskriftene er fra dagens kjøkken, har mange av rettene lange tradisjoner. Det er flest oppskrifter i kapitlene om frukt og grønnsaker, inkludert vegetarversjoner av mange av de velkjente greske rettene som moussaka, stifado og giouvetsi *65004$aKulturhistorie$_10752200 *65004$aMat og drikke$_19677100 *651 4$aHellas$_14047600 *655 4$aKokebøker$0https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$9nob$_42829300 *7001 $aBry, Knut$d1946 -$efotograf$4pht$_21405300 *7001 $aGrødum, Kari$d1963 -$eforfatter$4aut$_21405400 *7001 $aKouni, Evdokia$emedarbeider$4ctb$_21405500 *7001 $aMaragou, Nelly$emedarbeider$4ctb$_21405600 *7001 $aMeyer, Medie$emedarbeider$4ctb$_21405700 *7001 $aSimonsen, Birte$d1948 -$eforfatter$4aut$_13478100 ^