Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Mat og måltid


Hylleplass
q 394.109481 NOT
Forfatter
Tittel
Omfang
149 s.
Tittel
Opplysninger2
Har bibliografi, innholdsfortegnelse, noter, register. Illustrert. . - Hvor kommer kjøttkakene fra? Hvorfor spiser vi poteter til middag? Hva skjedde med frikasseen? Hva er spesielt med rakfisken? Er trøndersodden trøndersk? Hvilke er "de sju slaga"? Hvorfor spiser de saueføtter på Jæren? Er gammelosten virkelig gammel? Hvorfor kom lutefisken og fårikålen så sent til Norge? Har flatbrødet alltid vært flatt? Lager franskmennene fattigmann? Hva er dravle, gomme, suss og finker? Henry Notaker har gått gjennom hundrevis av beretninger fra hele landet, og folk forteller om bondebryllup og julemiddag, husmannskost og herregårdsmat. Dette er historien bak de norske matrettene, hvor gamle der er, hvor de kommer fra, hvordan de endrer seg. Det er historien om overgangen fra et bondesamfunn til et moderne industrisamfunn, sett fra en side som sjelden vektlegges i historiske verker.
Emner
Sjanger
Dewey
ISBN
Tittelnr
Bok